4 maj 2010

Helgens firanden

I helgen hade vi ju en "swedish holiday" och sandant ska ju firas. Jag och kara Tess hade planerat en helkvall i kyrkan med sill, kottbullar och annat gott. Vi var forst och framst en timme sena, pga att vi inte kom ivag i tid fran Tess jobb (att saga hejda for alltid tar mer tid an man raknar med) och val i omradet skulle vi antagligen bli ytterligare en timme sen om vi val gatt dit. Men nar vi insag att vi var 1 timme och 40 min sena, sa gjorde vi nya planer.

In till stan for en pizzakvall. Otroligt hur gott det ar med pizza ibland. Vi dissekerade pizzan och pratade om livet hemma i Sverige. Sen tog vi vagnen till en annan "fororts-city" dar vi hoppade in pa ett skitmysigt fik och tog en varm choklad. Jattemysigt stalle, verkligen! Nar det var dags att ga till taget for att aka hem, gick vi gatan ner dar vi visste att tagstationen lag. Detta resulterade i en 1timmes-promenad. Varfor ar gatorna sa langa har?!?

Lordagen var en liten utflykt till ett bathus, dar solen sken fran en klarbla himmel. Sen akte bilen till Mt Dangenong, och en jattefin utsiktsplats. Aterupptackte karleken till Melbourne med alla dess mojligheter. Och sen var det tillbaka till kyrkan for att forsoka hitta ratt en gang till. 30 minuter sena insag vi att vi gick pa fel sida vagen och alltsa letade i fel riktning. Vi hittade fram i alla fall. Dar bjods det pa fika med kanelbullar, pepparkakor och ballerina. Lyckan var total.

Sondagen spenderades mer eller mindre pa en lacrosse-plan. Tess spelade sista matchen och man ar ju inte samre van an att man vill stotta. (Behover jag saga att de vann?) Hem till Tess's hus och somnade gott innan 23. Slutet pa helgen gott, allting gott.

Nagot som blivit valdigt patagligt sista veckan ar att valdigt manga runt omkring mig ar pa vag att lamna stan. Tess aker om 2 veckor. Marie akte i lordags. Niki aker pa onsdag. Ashley och Nancy aker om 6 veckor. People always leave...
Jag och Tess har pratat mycket om livet hemma, hur det blir nar man kommer hem och hur mycket man hoppas att man ar saknad. Det ar lite speciellt och ibland lite jobbigt att tanka pa. Speciellt for mig som trots allt (forhoppningsvis) har 8 manader kvar innan jag star pa svensk mark. (Eller i alla fall mark som inte ar australiensisk). Denna vecka har vi gjort en deal, att inte prata om de dar hemma - mer an att namna dem i forbifarten. Det tog 5 minuter innan Tess rakade bryta avtalet. Ops...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar