9 feb. 2010

Slutkord. Det ar hur jag kanner mig efter det senaste dygnet. Igar checkade jag och min tyska van ut fran hostlet i Sydney pa morgonen. Sen tog vi en promenad i stan. Fran Kings Cross, vidare till Chinatown, till Darling Harbour, Sydney harbour, Opera house. Efter dessa 4 timmar var vi helt slut och la oss i en grasmatta i Botanic Garden med utsikt over Operahuset och Harbor Bridge. Bara lag dar och filosoferade, funderade pa vilka olika former molnen hade osv. En san dar toppendag dar man bara ar i nuet och ingenting annat spelar nagon roll. Det var verkligen toppen!

Pa kvallen lagade vi mat (nudlar med pesto) och sen sa vi hejda till alla for att ga upp till Kings Cross Station med vara backpacks. Tog taget till flygplatsen och skulle dar spendera natten for att spara pengar pa accommodation. Vi hann sova i 1 timme innan en rost vackte oss "wakey wakey, girls". Det var sakerhetsvakten som skulle stanga flygplatsen for natten. Sa vi fick vackert lagga oss utanfor pa en varsin bank. Vi kande oss riktigt hemlosa, da vi inte visste var vi skulle spendera kommande natt heller. Efter nagon timmes skruvande sa fick vi sallskap av en kille fran Belgien, som ocksa skulle forsoka fa lite somn pa flygplatsen. Det slutade med att vi delade pa ett apple, en flaska vatten och pratade om livet pa resande fot och den dar upptackarlusten.

Imorse landade vi i Melbourne och tog en dyr transfer in till stan. Vi skulle kolla pa ett prival hostel i Carlton, sa vi gick for att ta en buss. Val dar visste vi inte vilken buss, sa vi fragade en kille vid hallplatsen. Han tipsade om ett bra hostel, visade oss hela vagen fram, gav oss hans nummer ifall det var nagot vi behovde ha hjalp med och han skulle kolla med hans vanner som agde ett cafe om de hade behov for tva backpackers.
Vi gick vidare for att kolla det privata hostlet vi hade tankt fran borjan, och val dar blev vi nastan som fortrollade. Det var sa fint! Kvarteret var sa fint, nara museum och 15 min promenad till center city. Allt kandes sa himla bra! Och nar vi hittade rat gata kandes det annu battre, det var nastan for bra for att vara sant. Vilket det var. Det var det sunkigaste hostlet vi hittills sett. Till och med varre an det i Sydney, dar taket rasade, det regnade in, mogel i trappan och kackerlackor pa vaggarna. Sa vi akte till andra sidan stan, dar jag hade en fri natt fran mitt startpaket och har checkat in dar for kvallen. Det ar valdigt frasch och jattestort! Hogt i tak och manga rum. Vi bor med 2 killar, en fran Holland och en fran England.
Spenderade en timme pa stranden, dar vi somnade av och till och nu vill vi bara att klockan ska bli lite mer an 7 pm sa att vi kan lagga oss for natten. Och antagligen sova som babisar. Vem vet var vi bor imorgon...

2 kommentarer:

  1. Åååh, ÄVENTYR!!! :D Älskade vän, hoppas allt går bra i Melbourne!! Tänker på dig varje dag!

    SvaraRadera
  2. herregud måste bara säga att jag inte riktigt har fattat hur cool du är, jag har så klart vetat det deep inside hela tiden men påtagligt nu ja! du är på andra sidan jorden liksom, du åkte själv...im sp impressed! keep up the good work! puss & bamsekram

    SvaraRadera