7 feb. 2010

Igar var vi till Blue Mountains, men det var inget vidare. Regnet hallde ner och vi hade tur om vi nagon gang sag var egna hand om vi strackte ut den framfor oss. Men det var en rolig tur forutom det, och guiden berattade en del intressanta saker. Tex att aborginerna tror att koalorna ar barn som dott innan forlossningen, reikarnerat som koalor och darfor later de ocksa djuret vara helt ifred. Och att man anvander en sten av lera for kroppsmalning (som ocksa skyddar mot solen) for att signalera sin status. Streck betyder sexuellt aktiv, och ringar innebar ofruktsam (eller liknande).

Pa kvallen regnade det fortfarande och helt plotsligt brakar taket in pa hostlet. Och det borjar regna in. Som plaster pa saren sa bjuder agarna pa vin och ol, och det hela slutar med en utekvall som inte gav sig forran 4 pa morgonen. Det var kul!

Idag var jag uppe med tuppen. Klockan ringde strax fore 9 och jag tog en plats vid datorn for att skype'a med lillebror och pappa som befinner sig i Gurkstaden. Det var en bra start pa en bra dag. Jag och en tysk tjej gick till biblioteket (for gratis internet), spanade efter lagenheter eller andra billiga boenden. Vi aker till Melbourne pa tisdag morgon, woho! Det blir kul. Planen ar att forsoka fa ett jobb, tjana lite pengar och samtidigt ha roligt ihop. Vi har verkligen kommit bra overrens hittills, sa jag ser verkligen framemot det! Sen gick vi ner till the harbour och akte pa harbour cruise. Det var en rolig upplevelse, att se hamnen fran vattenperspektivet. Valdigt fint med operahuset och harbour bridge! Sen tog vi en promenad genom the botanic garden. Och dar gick vi vilse. Sa efter 6 timmars promenad var vi tillbaka pa hostlet, hungrigare an nagonsin. Ikvall ar det packning som gallet. See ya!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar